Vos is weer niet te houden in de sprint..!!

29 juli 2022

Er staat geen maat op Marianne Vos. In de gele trui pakte ze vandaag haar tweede etappe overwinning in de Tour de France Femmes na een etappe over ruim 128 kilometer van Saint-dié-des-Vosges naar Rosheim. In de sprint ontbrak haar naaste concurrente in de sprint en 2-voudig winnaar Lorena Wiebes, vanwege een valpartij in een slotafdaling.

 Het scenario vandaag in de 6e etappe had in eerst instantie veel weg van het etappe verloop van gisteren. Wederom een kopgroep die de ruimte kreeg van het peloton. Maar in de slotkilometers kwamen de sprintersploegen in actie om in de straten van Rosheim een spurt te forceren. Als laatste bleef alleen nog de Française Marie le Net over. Die werd enkele kilometers voor de finish uiteindelijk ook terug gepakt. En toen gingen we sprinten. De zege was een duidelijke prooi voor Marianne Vos die na een super-lead-out van Karlijn Swinkels als eerste over de finish kwam voor Marta Bastianelly (ITA) en de Belgische Lotte Kopecky.

Marianne Vos dankt na de finish uitdrukkelijk haar team. “Ik heb werkelijk geen wind gevoeld vandaag in de etappe. Mijn ploeggenoten hebben me perfect uit de wind en uit de problemen gehouden zodat ik het na een sterke lead-out af kon maken in de finale…”

Het algemeen klassement veranderde weinig vandaag. Marianne Vos blijft nog een dag langer de leidster in de gele trui met een voorsprong van 30 seconden op Persico en Niewiadoma. Én Vos verstevigd haar positie in het groen van het puntenklassement met inmiddels een voorsprong van 76pnt op landgenote Lorena Wiebes die dus door een valpartij de sprint vandaag moest missen. Femke Gerritse mag nog een dagje langer de bollentrui aantrekken als beste klimster in de Tour tot nu toe.

Vanaf nu is het waarschijnlijk wel echt gedaan met de sprinters. Zaterdag gaan we al klimmen in de Vogezen en op slotdag zondag wordt deze Tour de France Femmes waarschijnlijk beslist op de stijle slotklim, met op het einde nog een stuk gravel, van La Super Blanches des Belles Filles. Het gaat dus nog spannend worden in de twee komende bergetappes…