Voorbeschouwing ZLM Omloop der Kempen Ladies 2024

23 mei 2024

Zaterdag wordt de ZLM Omloop der Kempen Ladies alweer voor de 27e keer verreden. Na een sterke overwinning van Charlotte Kool vorig jaar mogen we gaan uitkijken naar een nieuwe winnares. Een groot internationaal peloton en een wisselvallige weersvoorspelling zorgen in ieder geval al voor een leuke wedstrijd.  

De ZLM Omloop der Kempen Ladies is een vrije wedstrijd op het UCI 1.2 niveau. De wedstrijd is onderdeel van het ASML Wielerweekend met ook de VDL Groep Omloop der Kempen voor mannen, een toertocht en verschillende afwachtingswedstrijden.
De vrouwenklassieker wordt sinds 1997 verreden en kent na 26 edities een mooie erelijst. Zo is Leontien van Moorsel recordhoudster met 4 overwinningen, won Marianne Vos twee keer en stonden ook Annemiek van Vleuten, Lorena Wiebes en Charlotte Kool op de hoogste trede van het podium.

Parcours
Het vrouwenpeloton mag zich klaarmaken voor een wedstrijd van 122 kilometer door het Kempische landschap. De wedstrijd vertrekt om 16:00 vanuit Veldhoven. In een grote lus die ook even België aantikt is er een grote kans op waaiers. In de tweede fase van de wedstrijd bereikt het peloton de Kempische kasseien. Dit zijn geen stroken zoals in Parijs-Roubaix, maar zorgen jaarlijks wel voor spanning in de wedstrijd. Vorig jaar was dit het punt waar een kopgroep ontsnapte die bijna de finish haalde. Na zo’n 100 kilometer komt de wedstrijd terug in Veldhoven voor 2 finalerondes van ongeveer 10 kilometer. Rond de klok van 19:00 weten wie Charlotte Kool gaat opvolgen als winnares van de ZLM Omloop der Kempen Ladies.

Deelnemers
De ZLM Omloop der Kempen Ladies kent een mooi internationaal startveld met ploegen uit o.a. Australië, Groot-Brittannië, Duitsland, de Verenigde Arabische Emiraten en uiteraard Nederland en België. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de selecties van Mixteam AG Insurance, Fenix-Deceuninck, Hess Cycling en VolkerWessels Womens Team, daar zien we Julie van de Velde, Lonneke Uneken, Manon Bakker, Marjolein van ’t Geloof (winnares in 2017, 2e in 2021), Sabrina Stultiens en Valerie Demey.

Bekijk de website voor meer informatie rondom het programma: www.omloopderkempen.nl

Gerelateerde artikelen

SIMAC Omloop der Kempen 2022

15 mei 2022
Mannen

ZLM Omloop der Kempen Ladies 2022

14 mei 2022
Vrouwen

UCI Cyclo-Cross World Championship Fayetteville

29 januari 2022
Vrouwen