Voorbeschouwing etappe 4 Tour de France Femmes

26 juli 2023

Het is tijd voor de langste dag van deze Tour de France Femmes. De etappe van vandaag is nog meer kilometers dan de langste etappe van vorig jaar. Die etappe werd toen gewonnen door Lorena Wiebes na een hectische rit. Vandaag gaat de etappe van Cahors naar Rodez.

De etappe begint relatief vlak vanuit Cahors. Vanuit de start gaan de rensters met een lus weer terug naar de startplaats. In het tweede deel van de etappe neemt de intensiteit toe. De rensters moeten in het begin spaarzaak met hun energie omgaan om zich voor te bereiden op de beklimmingen later op de dag.

De tweede helft van de etappe bestaat uit een beklimming van de 4e categorie, twee beklimmingen van 3ecategorie, een bonificatiesprint en een klim van de 2e categorie. De eerste echte test is de Côte de Colombiès na 142,7 kilometer. De klim is 6,5 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,2 procent.

De finale in Rodez zorgt ook voor spanning. De laatste 17 kilometer zorgen hopelijk voor een agressieve race met de verschillende klimmen. De laatste 7 kilometer zijn glooiend waarvan de laatste paar honderd meter naar de finish oploopt met delen van 13 procent!