Vollering verkent Tour de France Femmes met haar camper

11 juni 2024

Het is nog 2 maanden tot de start van de Tour de France Femmes in Rotterdam. De winnares van vorig jaar, Demi Vollering, bereidt zich momenteel voor in Frankrijk. Met de camper reist de Nederlands Kampioene door Frankrijk om tijdens haar voorbereiding volledig tot rust te komen. De NOS nam een kijkje tijdens haar verkenning van de Alpe d’Huez.

Op camping La Cascade kampeert Tourwinnares Demi Vollering aan de voet van de Alpe d’Huez. Over iets meer dan twee maanden hoopt ze hier op de top van de beklimming, de gele trui weer te veroveren en haar tweede zege op rij pakken. Op de camping zit ze samen met de NOS. In de reportage vertelt Vollering open over haar voorbereidingen op het grote doel van dit jaar.

Direct vanaf de camping kan ze zich perfect klaarstomen op het slot van deze Tour. “Ik zie dan al helemaal voor me dat het heel druk is, dat hoop ik dan, dat heel veel mensen ons komen supporten”, vertelt Vollering. Ze kijkt tijdens de fietsrit hoe de klim loopt, waar de steile stukken zitten, en wat de perfecte plek is voor een aanval.

De Tour de France Femmes van dit jaar wordt volgens Vollering een speciale editie. Allereerst de start in Rotterdam, in de buurt vanwaar ze vandaan komt, maar daarnaast krijgen de rensters ook langere etappes en veel hoogtemeters voor de kiezen. Volgens Vollering heel anders dan ze ooit hebben meegemaakt.

Met de camper
De reis begon in het Belgische Luik en eindigde nu in de Franse Alpen. Daarmee zijn etappes vijf, zes, zeven en acht verkend. Terwijl Vollering fietst, volgen haar vriend en hond haar met de camper. In plaats van luxe hotels slapen ze op mooie campings in de natuur. Vollering: “tussen de wedstrijden door zit je zoveel in hotels, dus ik vind het heerlijk om even lekker met de camper weg te zijn. Lekker terug naar de basis.”

Achter in de camper staan de wielrenfietsen klaar voor de tocht van die dag. Maar eerst begint de Nederlands Kampioene haar dag altijd met yoga. Ditmaal ‘gewoon’ in het washok van de camping. De spanning van wel of geen warme douche op de camping maakt het voor Vollering juist avontuurlijk. “Wassen in een mooi schoon beekje is ook prima. Dat geeft heel veel energie”, vertelt Vollering aan de NOS.

Boven op de Alpe d’Huez staat Vollering te kijken naar de erelijst. Onder de naam Tom Pidcock (winnaar op de klim in 2022) is nog plek voor een winnares in 2024. Op zondag 18 augustus gaan we zien of de naam Demi Vollering hierbij geschreven mag worden.

Gerelateerde artikelen

SIMAC Omloop der Kempen 2022

15 mei 2022
Mannen

ZLM Omloop der Kempen Ladies 2022

14 mei 2022
Vrouwen

UCI Cyclo-Cross World Championship Fayetteville

29 januari 2022
Vrouwen