Veldhoven is klaar voor wielerfeest!

20 mei 2023

In het weekend van 20 en 21 mei staat Veldhoven en de Brabantse Kempen bol van het wielrennen. Op zaterdag wordt de 26einternationale ZLM Omloop der Kempen Ladies verreden en op zondag de 74e Simac Omloop der Kempen voor mannen. Binnen het ASML Wielerweekend Omloop der Kempen wordt dit omlijst door wedstrijden voor jeugd, nieuwelingen en junioren en een toertocht over 65km of 125km.

De ZLM Omloop der Kempen Ladies op het internationale UCI 1.2 niveau kent een sterk startveld vanuit heel de wereld. Het vrouwenpeloton start zaterdag om 16u00 op De Plaatse in Veldhoven Dorp en rijden dan in de ‘zuidlus’ door o.a. Riethoven, Bergeijk, Postel (B), Hoge en Lage Mierden, via Bladel en Steensel naar Knegsel en weer terug naar Veldhoven. In totaal 125 kilometer koers met daarin ook een aantal stevige kasseienstroken. Een mooi internationaal startveld met ploegen uit o.a. De Verenigde Staten, Australië, Noorwegen, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Frankrijk en uiteraard Nederland en België. Bijzonder zijn bijvoorbeeld ook de selecties van Liv Racing, Team DSM, Human Powered Health en Fenix-Deceuninck, daar zien we Rachele Barbieri (winnares in 2022), Thalita de Jong, Charlotte Kool, Frans kampioene Audrey Cordon Ragot, Marjolein van ’t Geloof, Marit Raaijmakers, en uit de regio Aniek van Alphen (Hapert).

Op zondag is het dan tijd voor de mannen in alweer de 74e editie van de Simac Omloop der Kempen, de meest verreden wielerklassieker van Nederland! Zij rijden een wedstrijd over maar liefst 190 kilometer, waarbij naast de ‘zuidlus’, ook de ‘noordlus’ door de Kempen wordt verreden. Ook hier een aantal kasseienstroken. Opvallende deelnemers zijn dit jaar onder andere Matthijs Büchli (Olympisch gouden medaille winnaar), Coen Vermeltfoort (winnaar Ster van Zwolle en Ronde van Overijssel), Yoeri Havik, Jaap Roelen (winnaar Ronde van Limburg 2022) en Bertjan Lindeman. Uit de regio staan er ook veel renners aan de start. Bijvoorbeeld, Luuk van Gestel (Moergestel), Kart ten Boske & Huub Artz uit Wintelre, Bjorn Baudoin (Dommelen) en Luke van de Put (Esbeek). Een winnaar is in de Omloop der Kempen altijd lastig te voorspellen. In de afgelopen 10 jaar werden 8 edities gewonnen vanuit de aanval.

Wil je zelf ook fietsen op zondag 21 mei? Dat kan door deel te nemen aan de toertocht die start tussen 08u00 en 11u30 vanuit Veldhoven Dorp. Je hebt dan de keuze uit twee verschillende afstanden, 65 of 125 kilometer. De Jeugd, Nieuwelingen en Junioren kunnen zich via de KNWU nog aanmelden voor de criteriums om te strijden op het parcours van de Omloop der Kempen.

Kortom, het ASML Wielerweekend Omloop der Kempen wordt een groot wielerfeest in Veldhoven Dorp, er is zomers weer voorspeld, dus kom zeker even onder het genot van een hapje en een drankje kijken en genieten van het grootste sportevenement van Veldhoven en de Kempen.

Al het laatste nieuws, over parkoers, deelnemers, wedstrijden, programma, ploegenpresentatie, start- en doorkomsttijden, aanmelden en ga zo maar door vind je op www.omloopderkempen.nl

Gerelateerde artikelen

Martijn Rasenberg wint de 75e VDL Groep Omloop der Kempen
27 mei 2024
Voorbeschouwing VDL Groep Omloop der Kempen 2024
24 mei 2024
Voorbeschouwing ZLM Omloop der Kempen Ladies 2024
23 mei 2024
Martijn Rasenberg wint de 75e VDL Groep Omloop der Kempen
27 mei 2024
Wielrennen
Voorbeschouwing VDL Groep Omloop der Kempen 2024
24 mei 2024
Wielrennen
Voorbeschouwing ZLM Omloop der Kempen Ladies 2024
23 mei 2024
Wielrennen