VDL Groep nieuwe naamsponsor Omloop der Kempen

15 november 2023

Afgelopen week trapte de organisatie van de Omloop der Kempen hun 75-jarig jubileum af met een sponsorevent in Veldhoven. De wielerklassieker die in 1948 voor het eerst werd georganiseerd, kent in 2024 haar 75e editie. Daarmee is de wedstrijd de oudste wielerklassieker van Nederland. Als onderdeel van de jubileum aftrap werd bekendgemaakt dat het Eindhovense internationale industriële familiebedrijf VDL Groep de nieuwe naamsponsor is van de internationale mannenwedstrijd.

Vanaf heden heet de internationale mannenwedstrijd in Veldhoven “VDL Groep Omloop der Kempen”. De organisatie van het wielerweekend met twee topsport klassiekers, verschillende jeugdwedstrijden en twee toertochten, heeft VDL aan zich weten te binden. VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationaal industrieel familiebedrijf met meer dan 100 bedrijven, verspreid over 19 landen en met ruim 16.000 medewerkers. De activiteiten van de VDL-bedrijven zijn samen te vatten in de volgende vijf gemeenschappelijke delers: Hightech, Mobility, Energy, Infratech en Foodtech.

“Als wedstrijdorganisator zijn we altijd op zoek naar partijen die zich voor langere tijd willen verbinden aan onze wielerwedstrijden”, zegt Frank van der Meijden als voorzitter van de Omloop der Kempen. “Dit jaar vindt de 75 editie plaats van de Omloop der Kempen en dat kan niet zonder trouwe sponsoren. We zijn dan ook extra trots dat VDL, dat ook de laatste jaren als sponsor actief was, de sponsorrelatie heeft uitgebreid en ook naamgever is geworden van onze internationale mannenwedstrijd. Met nu VDL als één van de grootste partners naast ASML, SIMAC en ZLM, wordt het internationale karakter van het wielerweekend nog meer versterkt!”

Pieter van der Leegte, directeur VDL Groep: “Wij geloven in de meerwaarde van een sportieve en vitale samenleving. Sport zorgt voor samenwerking, verbroedering en saamhorigheid, belangrijke waarden die naadloos passen bij ons familiebedrijf. Mede doordat wielrennen één van de kernsporten van ons sponsorbeleid is, leveren wij graag een bijdrage aan de continuïteit én de doorontwikkeling van Omloop der Kempen. Door ons nadrukkelijker aan hét regionale wielermonument dat topsport en breedtesport omarmt te verbinden, versterken we gezamenlijk het internationale karakter van deze klassieker”.

De 75e VDL Groep Omloop der Kempen staat op de planning voor zondag 26 mei. In 2024 keert de mannenwedstrijd van de Omloop der Kempen ook weer terug op het internationale UCI 1.2 niveau. Daardoor kan de organisatie grotere internationale ploegen aan de start laten verschijnen in Veldhoven. Zet het weekend van 25 & 26 mei alvast in uw agenda om in Veldhoven en de gehele Kempen de wielersport te beleven. Meer informatie op: www.omloopderkempen.nl

Gerelateerde artikelen

SIMAC Omloop der Kempen 2022

15 mei 2022
Mannen

ZLM Omloop der Kempen Ladies 2022

14 mei 2022
Vrouwen

UCI Cyclo-Cross World Championship Fayetteville

29 januari 2022
Vrouwen