Tour de France Femmes start in 2025 in Bretagne

10 juni 2024

Volgend jaar wordt Vannes in het Franse Bretagne de Grand Départ van de Tour de France Femmes. In augustus start de vrouwentour eerst nog in ons eigen Rotterdam. De organisatie heeft voorafgaand alvast de startlocatie voor volgend jaar bekend gemaakt. 

Le Grand Départ
Na het uitstapje naar Nederland dit jaar keert de Tour de France Femmes volgend jaar weer terug naar Frankrijk. In 2021 mocht de regio Bretagne voor het laatste een Tour start organiseren. Toen vertrok het mannenpeloton vanuit Brest. Dit jaar is het de beurt aan de stad Vannes om de Grand Départ de verzorgen.

De eerste etappe vertrekt dus vanuit Vannes en eindigt in Plumelec. In de tweede etappe komen we de stad Brest weer tegen. Vanuit hier rijden de rensters naar Quimper. De derde etappe gaat vanuit La Gacilly in nog onbekende richting. Dit najaar wordt het totale parcours bekendgemaakt.

Volgend jaar is de Tour de France Femmes ook weer terug op de ‘vaste’ datum gelijk na de mannentour. Dit jaar vindt de tourstart pas in augustus plaats vanwege de Olympische Spelen. In 2025 is de Grand Départ op 26 juli.

Een dag langer
Rondom de editie van 2025 is er ook nog een ander nieuwtje. Volgend jaar kent de wedstrijd negen etappes in plaats van acht. In een interview met enkele media & Wielerflits vertelde koersdirecteur Marion Rousse dat de wedstrijd in hetzelfde tempo groeit als het vrouwenwielrennen en de Tour de France Femmes op de goede weg is. Wel waakte ze ervoor dat de ontwikkeling niet te snel moet gaan. In 2025 komt er dus één etappe bij. Volgens Rousse zien we dan over een paar jaar of er weer een verdere uitbreiding komt.

Gerelateerde artikelen

SIMAC Omloop der Kempen 2022

15 mei 2022
Mannen

ZLM Omloop der Kempen Ladies 2022

14 mei 2022
Vrouwen

UCI Cyclo-Cross World Championship Fayetteville

29 januari 2022
Vrouwen