Tour de France Femmes start in 2024 in Nederland

26 juni 2023

Volgend jaar wordt Rotterdam de Grand Départ van de Tour de France Femmes. Na een succesvolle editie vorig jaar met de start in Parijs, gaat het vrouwenpeloton dit jaar van start in Clermont-Ferrand. Volgens Wielerflits heeft Rotterdam nu de start van 2024 binnengehaald.

Le Grand Départ
In 2010 was Rotterdam al de start van de Tour de France voor mannen. De Tour startte toen met een tijdrit door Rotterdam. Deze eerste etappe werd toen gewonnen door Fabian Cancellara. In etappe twee reed het peloton toen van Rotterdam naar Brussel (België). In 2024 zal er door de vrouwen ook worden gestart met een tijdrit. De Tour blijft dan wel langer in Nederland dan in 2010. Etappe twee zal van Rotterdam naar Den Haag gaan. Etappe drie vertrekt mogelijk in Limburg voor een mini-Luil-Bastenaken-Luik etappe.

Vorig jaar werd bekend dat de Tour de France van 2024 start in Florence. Rotterdam en Den Haag hadden zich toen ook aangemeld voor deze start. Na deze bekendmaking dacht men dat de Nederlandse steden de start van 2025 zouden krijgen. Nu blijkt dus dat Tour organisator A.S.O de start van de vrouwen aan Nederland heeft gegeven. Waarschijnlijk wordt er dit weekend in Bilboa bij de Tour start voor de mannen meer bekend gemaakt over de Grand Départ in Nederland.

Andere kalender
Dit jaar start de Tour de France Femmes, net zoals vorig jaar, op de laatste zondag van de Tour de France voor mannen. In 2024 zal dit in Rotterdam anders zijn. Door de Olympische spelen in Parijs start de Tour de France Femmes op 12 augustus. De Tour de France voor mannen zal eindigen op 19 juli 2024 in Nice.

Gerelateerde artikelen

SIMAC Omloop der Kempen 2022

15 mei 2022
Mannen

ZLM Omloop der Kempen Ladies 2022

14 mei 2022
Vrouwen

UCI Cyclo-Cross World Championship Fayetteville

29 januari 2022
Vrouwen