Tour de France Femmes 2024 eindigt met legendarische beklimming van L’Alpe d’Huez

18 oktober 2023

De Tour de France Femmes avec Zwift van 2024 belooft een spectaculaire race te worden met een verwachte route door de Alpen en een finale bovenop de legendarische klim van L’Alpe d’Huez.

Volgens berichtgeving van Dauphiné Libéré zullen de laatste twee dagen van de Tour de France voor vrouwen plaatsvinden in de Alpen. De regionale Franse krant geeft ook aan dat de manneneditie van de Tour de France in 2024 de Alpen tweemaal zal aandoen, met in totaal vier racedagen. De eerste ontmoeting vindt plaats na de Grand Depart in Italië, met een etappe over de Col du Galibier richting Valloire. In de laatste week worden bergetappes verwacht naar Super Dévoluy, vervolgens Barcelonnette en Isola 2000, via de hoogste weg van Europa, de Cime de la Bonette.

De routes van de Tour de France Femmes 2024 en de manneneditie zullen gezamenlijk worden onthuld tijdens een speciale ceremonie op 25 oktober in het Palais des Congrès in Parijs.

Verwacht wordt dat etappe 7 van de Tour de France Femmes zal eindigen bij het skistation van Le Grand-Bornand in de Haute-Savoie van de noordelijke Alpen. Vervolgens zou etappe 8 de rensters door Le Bourg-d’Oisans leiden voor de 13,9 km lange klim door de beroemde 21 haarspeldbochten naar l’Alpe d’Huez.

Wedstrijdorganisator ASO heeft al aangekondigd dat Rotterdam de Grand Depart van de Tour de France Femmes in 2024 zal hosten en dat Nederland drie etappes zal verzorgen voordat de race naar Frankrijk trekt.

De Grand Tour voor mannen begint in Florence, Italië, op 29 juni en eindigt in Nice, Frankrijk, op 21 juli, terwijl de vrouwenrace is uitgesteld tot na de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024 en zal plaatsvinden van 12 tot 18 augustus.

De finish bovenop l’Alpe d’Huez, die in de loop der jaren 30 keer is voorgekomen in de Tour de France, wordt naar verwachting een hoogtepunt voor de deelnemers aan de Tour de France Femmes. Gaan we in bocht 7 bij de vrouweneditie van de Tour de France ook een Nederlandse bocht zien?

Sfeerimpressie Tour de France Femmes 2023