Tour de France 2024 - Start in Rotterdam, finish op Alpe d'Huez

25 oktober 2023

In Parijs is zojuist het parcours van de Tour de France Femmes 2024 bekendgemaakt. Zoals eerder al bekend was, start de Tour de France voor vrouwen in Nederland, in Rotterdam. De finale van de Tour is na 8 etappes op de top van de iconische Alpe d’Huez.

De Tour de France voor vrouwen zal volgend jaar van start gaan op maandag 12 augustus, de dag na de afsluiting van de Olympische Spelen in Parijs. Deze zevendaagse wedstrijd begint in Nederland met een etappe van Rotterdam naar Den Haag. Op de volgende dag zijn twee etappes gepland: een ochtendetappe van Dordrecht naar Rotterdam, gevolgd door een tijdrit in de havenstad die middag.

Tekst gaat verder onder de foto.

Dit wordt de eerste keer in de nog jonge geschiedenis van de Tour de France Femmes dat het evenement start buiten Frankrijk. Koersdirecteur Marion Rousse vertelde tijdens de parcourspresentatie dat het een logische beslissing was om de grootste wielerwedstrijd ter wereld naar het hart van het vrouwenwielrennen te brengen. Nederlandse rensters Annemiek van Vleuten en Demi Vollering wonnen de eerste edities van de Tour de France Femmes. De wedstrijd zal Nederland op woensdag verlaten met een etappe die start in Valkenburg.

Het laatste weekend zal in het teken staan van de zogenaamde ‘Nederlandse berg’, de Alpe d’Huez. Deze iconische klim in de Alpen, met zijn 21 haarspeldbochten en een gemiddeld stijgingspercentage van ongeveer 8% over 13,2 km, is de finale van de Tour de France Femmes. In de afgelopen edities is de Tour de France nog niet in de alpen geweest, met een finale op de Alpe d’Huez is dit een mooi debut.
De komende dagen gaan we bij Le Tour Du Jour uitgebreider in op elke etappe.

Bekijk hier de video van het parcours:

https://www.youtube.com/watch?v=67RidX5anHU