Speciale tenues tijdens Tour de France

27 juni 2024

Zaterdag start de Tour de France in Italië. Zoals we regelmatig zien de afgelopen jaren rijden verschillende teams in een speciaal tenue ter ere van de grootste wedstrijd van het jaar. Voor sommige teams, zoals Visma-Lease a Bike, moet het van de organisatie omdat hun tenue teveel lijkt op de gele leiderstrui. Andere teams pakken met de Tour de kans om een sponsor uit te lichten. In dit artikel helpen we je bij het herkennen van de nieuwe kleuren in het peloton.

Visma – Lease a Bike
De ploeg van Vingegaard en Van Aert rijdt zoals de afgelopen jaren de Tour de France in een tenue dat niet geel is. Het normale tenue lijkt namelijk te veel op de gele leiderstrui. Dit jaar is het tenue van de Nederlande ploeg geïnspireerd op de renaissance vanwege de start in Florence.

Foto: Team Visma – Lease a Bike

Alpecin-Deceuninck
Ook Van der Poel en Philipsen rijden tijdens de Tour in een ander tenue. Dit seizoen rijdt Alpecin-Deceuninck in een ‘denim’ outfit. De komende drie weken kleurt dit tenue grijs in plaats van blauw vanwege een speciale shampoo van sponsor Alpecin.

Foto: Team Alpecin – Deceuninck

Red Bull BORA-hansgrohe
Vanaf de Tour de France heeft de Duitse ploeg van Primoz Roglic een nieuwe naam. Red Bull stapt namelijk in als naamsponsor. De nieuwe sponsor betekent ook een nieuw tenue voor de ploeg. Het vele groen van BORA en Hansgrohe maakt plaats voor donkerblauw en het rood-gele logo van Red Bull.

Foto: Red Bull BORA-Hansgrohe

Jayco AlUla
De Autralische ploeg van Groenewegen en Matthews rijdt tijdens de Tour de France in een oranje tenue. Dit seizoen reden de renners in een blauw met rood/oranje shirt. Vanaf zaterdag wordt, ter ere van sponsor AlUla, het nieuwe tenue oranje met groen. Deze kleuren moeten verwijzen naar de woestijn en de stad AlUla zelf. Dylan Groenewegen krijgt zelf ook een nieuw tenue voor de Tour, namelijk de rood-wit-blauwe trui van de Nederlands Kampioen.

Foto: Team Jayco AlUla

Cofidis
Ook het Franse Cofidis rijdt in de Tour de France met een aangepast tenue. Cofidis blijft hun rode kleur wel trouw, maar voegt meer wit toe en verandert het patroon. Mogelijk wordt dit gedaan vanwege de warme omstandigheden deze zomer. De ploeg rijdt namelijk ook tijdens La Vuelta in dit tenue.

Foto: Team Cofidis

Gerelateerde artikelen

Charlotte Kool toont vorm voor Tour de France Femmes
19 juli 2024
Van den Broek en Teunissen meest opvallende Nederlanders in eerste deel Tour de France
3 juli 2024
Nederlanders in de Tour de France
28 juni 2024
Charlotte Kool toont vorm voor Tour de France Femmes
19 juli 2024
Wielrennen
Van den Broek en Teunissen meest opvallende Nederlanders in eerste deel Tour de France
3 juli 2024
Tour de France
Nederlanders in de Tour de France
28 juni 2024
Tour de France