Omloop der Kempen wordt onderdeel van de Holland Cup

20 februari 2024

Op 25 & 26 mei 2024 wordt de 75e editie van de Omloop der Kempen verreden. Met dit jubileum wordt de Omloop der Kempen de oudste wielerklassieker van Nederland. Als ‘cadeautje’ voor het publiek, promoveert de mannenklassieker in het jubileumjaar ook naar het internationale UCI 1.2 niveau. Met de stap naar het 1.2 niveau wordt de wedstrijd ook onderdeel van de Holland Cup.

75 jaar Omloop der Kempen
De eerste editie van de Omloop der Kempen werd in 1948 georganiseerd. In 74 jaar heeft de wedstrijd een lange erelijst gekregen met daarop de meest aansprekende namen. Onder andere Jean-Paul van Poppel, Niki Terpstra, Lars Boom, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Leontien van Moorsel wonnen in de afgelopen jaren.

Voor de jubileumeditie zijn de eerste teams nu bekend. Van het internationale niveau zullen onder andere de ploegen Volkerswessels Cycling Team, Parkhotel Valkenburg, BEAT Cycling Club en CycloCross team Deschacht-Hens-Maes deelnemen aan de VDL Groep Omloop der Kempen. Bij deze teams rijden renners zoals Coen Vermeltfoort (winnaar in 2023), Daan van Sintmaartensdijk (winnaar in 2018) en lokale veldrijder Corné van Kessel.

Holland Cup
De Holland Cup is een competitie van 1.2 wedstrijden in Nederland waar de grootste talenten komen bovendrijven. Door de promotie van de VDL Groep Omloop der Kempen kon de organisatie aansluiten bij de Holland Cup. In 2023 werden de Deen Rasmus Bøgh Wallin, de Duitser Tim Torn Teutenberg en de Belg Gianluca Pollefliet, na hun goede resultaten in de Holland Cup professionele wielrenners. Loe van Belle was vorig seizoen de enige Nederlander in de top van het Holland Cup-klassement die prof werd: hem zien we in 2024 terug in de kleuren van Team Visma | Lease a bike. Al jarenlang is een hoge klassering in het eindklassement van de Holland Cup daarom een goede voorspeller voor het binnenhalen van een profcontract.

“Aansluiten bij de Holland Cup geeft ons een soepele start op dit niveau, en een serie gelijkgestemde organisatoren om mee te sparren” verteld koersdirecteur John van den Akker. “Dat we vanuit de competitie tv-producties en communicatie regelen, was een belangrijk argument om nieuwe sponsors mee over de streep te trekken.”

Zet het weekend van 25 & 26 mei alvast in uw agenda om in Veldhoven en de gehele Kempen de wielersport te beleven.

Gerelateerde artikelen

Martijn Rasenberg wint de 75e VDL Groep Omloop der Kempen
27 mei 2024
Voorbeschouwing VDL Groep Omloop der Kempen 2024
24 mei 2024
Voorbeschouwing ZLM Omloop der Kempen Ladies 2024
23 mei 2024
Martijn Rasenberg wint de 75e VDL Groep Omloop der Kempen
27 mei 2024
Wielrennen
Voorbeschouwing VDL Groep Omloop der Kempen 2024
24 mei 2024
Wielrennen
Voorbeschouwing ZLM Omloop der Kempen Ladies 2024
23 mei 2024
Wielrennen