Nina Kessler verwacht een sprint in etappe 6

28 juli 2023

Gisteren stond de vijfde etappe van de Tour de France Femmes 2023 op het programma. De winst van de etappe ging naar Ricarda Bauernfeind na een spannende finale. Na de finish spraken wij Nina Kessler over haar dag in deze tour en haar verwachting voor de etappe van vandaag.

Haar dag in de Tour
“Zijn het er vijf ja?” was het antwoord op de vraag hoe het na vijf touretappes gaat. “Het is pittig, het niveau ligt hoog een ook vandaag waren hadden we een beetje verwacht dat het een soort klassieker-etappe zou worden. Het was vanaf de start gewoon volle bak. Ik ben zo lang mogelijk meegegaan en heb geprobeerd Anne Santesteban goed af te zetten.

Eigen ambities
Als het om de eigen kansen gaat zou dat etappe 6 moeten zijn zegt Kessler lachend. “Die Tourmalet niet hoor, dan zoek ik gewoon een goede groupetto op en ga ik mee.” Volgens de renster uit Breukelen is de ambitie er altijd en willen ze in etappe 6 iets moois proberen met de ploeg.

Wordt het een sprintetappe?
Deze Tour hebben we een aantal etappes gehad waarbij de verwachting een sprint was, maar de etappe met aanval eindigde. Volgens Kessler hebben de sprinters zich de afgelopen dagen een beetje gespaard voor de sprint van etappe 6. “Volgens mij is het morgen wel de grootste kans op een sprint en ik denk dat er genoeg ploegen zijn die dat echt wel willen, dus er gaan echt wel ploegen controleren. Het is altijd een beetje afwachten wat het peloton wil, maar ik gok toch wel op een sprint.”