Marlen Reusser (ZWI) overleeft gravel in de Tour.

27 juli 2022

Er was vooraf spektakel voorspelt met een etappe over 126km met daarin 5 beklimmingen én 4 gravelstroken tussen de wijnranken door. Lekke banden, valpartijen en heel veel stof. De Zwitserse Marlen Reusser (van het Nederlandse team SD-Works) ging daar het beste mee om en kwam solo aan in de finishplaats Bar-sur-Aube.

Ondanks de hectiek op de gravelstroken en de beklimmingen, veranderd er niet al teveel in de strijd om de gele leiderstrui. Marianne Vos vertrekt namelijk ook in de 5e etappe morgen weer in het geel. Voorsprong is nog altijd 16sec. op de Italiaanse Persico. Daarnaast leidt Vos ook het puntenklassement voor het groene tricot. Hierin staat ze nu 58punten voor op nummer 2 Lorena Wiebes. De bollentrui blijft ook na de 5 beklimmingen van vandaag nog om de schouders van Femke Gerritse.

Schopte de kilometers door het gravel dan niets in de war. Jawel, met name door lekke banden en valpartijen was er regelmatig tumult om weer veilig terug te komen in het peloton. Zo ook voor de nummer zes uit het klassement Mavi García. De Spaanse reed al twee keer lek en ging vervolgens lelijk onderuit na een aanrijding met haar eigen ploegleidersauto. Resultaat, weg 6e plek en winstambities met een duikeling naar plaats 11 in het algemeen klassement met een achterstand van bijna 2min30sec.

Morgen (donderdag) staat er voor de vrouwen een langste etappe van deze Tour de France Femmes op het programma. Het peloton rijdt dan van Bar-le-Duc naar Saint-Dié-des-Vosges. Een rit over ruim 176 kilometer. Goede nieuws is wel dat we rijden over normale (asfalt) wegen en dat we slechts twee klimmetjes tegen komen van 4e categorie. Mogelijk dus weer eens een kans voor de rappe sprinters.

Gerelateerde artikelen

Charlotte Kool toont vorm voor Tour de France Femmes
19 juli 2024
Van den Broek en Teunissen meest opvallende Nederlanders in eerste deel Tour de France
3 juli 2024
Nederlanders in de Tour de France
28 juni 2024
Charlotte Kool toont vorm voor Tour de France Femmes
19 juli 2024
Wielrennen
Van den Broek en Teunissen meest opvallende Nederlanders in eerste deel Tour de France
3 juli 2024
Tour de France
Nederlanders in de Tour de France
28 juni 2024
Tour de France