Marjolein van ’t Geloof pakt geen rust na Tour de France Femmes

2 augustus 2023

De Tour de France Femmes is afgelopen. De tijdrit van de laatste etappe werd gewonnen door Marlen Reusser. Demi Vollering behield de gele trui en won daarmee de Tour. Na de finish spraken wij Marjolein van ‘t Geloof over wat haar is bijgebleven van deze Tour de France Femmes en haar doelen voor het resterende seizoen.

De Tourmalet
We vroegen de renster van Human Powered Health wat haar het meest was bijgebleven na deze Tour de France Femmes. “Vooral de Tourmalet. Dat was voor iedereen wel heel bijzonder. Ik denk dat we in een vrouwenkoers nog nooit hebben meegemaakt dat er zoveel mensen stonden. Dat was wel heel erg bijzonder en voor mezelf ook een realisatie moment over hoever het vrouwenwielrennen al gekomen is. Ik ben daar eigenlijk best wel trots op en ik dacht, wow dit is heel gaaf!”

Gelijk weer koersen
Voor Van ’t Geloof was er geen tijd om een feestje te vieren na de Tour de France. Twee dagen na de finish was het namelijk alweer tijd voor de Kreiz Breizh Féminin in Bretagne. Van ’t Geloof hielp daar haar teamgenote Barbara Malcotti naar een derde plaats. Voor de rest van het seizoen heeft de renster uit Dirksland ook een volle planning. “In augustus gaan we veel 1.1 koersen in België rijden en daar hoop ik wel te kunnen scoren. Daarna heb ik het in september wat rustiger, voordat ik in oktober nog naar China ga waar ik ook hoop mooi mee te kunnen doen.” In China staat Human Powered Health aan het vertrek van de Tour of Chongming Island en de Tour of Guangxi.