Maike van der Duin kent geen pech

27 juli 2022

Vandaag stond die veelbesproken gravel etappe in de Tour de France Femmes op het programma. In etappe 4 gingen de rensters vanuit Troyes over de gravelstroken van de Champagnestreek naar Bar-sur-Aube. Op de finish spraken wij Maike van der Duin over haar dag op de witte wegen waar ze, in tegenstelling tot veel anderen, geen pech kende.

Hoe is de gravel etappe gegaan vandaag?

“Ja, hectisch. Dit is bijna geen wielrennen meer. Dit zijn gewoon mountainbike paden op de wielrenfiets. Vanaf de eerste klim was ’t echt volle bak. Het was een heel hele steile klim met gelijk gravel daarna. Dus ik denk dat dit de klassement meiden ook wisten, als ze daar gewoon volledig gaan doortrekken dat het hele peloton helemaal uit elkaar zou liggen. En dat gebeurde ook. Toen kwam ik in groep twee terecht. Groep één was gevlogen. Ik kwam in groep twee terecht en voor mij was het gewoon volgen. En proberen zo veilig mogelijk over die stroken te komen en zo veel mogelijk energie te besparen voor de dagen die nog komen.”

Heb je zelf nog pech gehad?

“Nee ik ben er heel goed doorheen gekomen. Ik heb gelukkig geen lekke band gehad. Wel drie,  vier ploeggenoten. En ja je ziet voorbij, naast, links, rechts, zie je gewoon lekke banden, pech of valpartijen. Valpartijen viel trouwens mee. Maar ik ben er goed doorheen gekomen. Dat was een tough (lastig) dagje!”

Luister hier het volledige interview met Maike van der Duin terug.