Karlijn Swinkels heeft zin in tijdrit Tour de France Femmes

28 juli 2023

Vandaag stond de zesde etappe van de Tour de France Femmes op het programma. De winst van de etappe ging naar Emma Norsgaard die het peloton net voor bleef in een spannende finale. Kopecky finishte vandaag weer in de top drie en behield daarmee haar gele trui. Na de finish spraken wij Karlijn Swinkels over haar dag in deze tour.

Goede samenwerking
De reactie van Swinkels is iets wat we deze Tour al vaak gehoord hebben, “Het zijn zware etappes.” Ondanks de zware Tour is de renster van Jumbo-Visma enthousiast over de samenwerking binnen de ploeg. “Ik denk dat we als ploeg goed samen rijden. Ook denk ik dat we al hele mooie etappes achter de rug hebben met hopelijk morgen nog een goede klassementsdag.”

Hard gereden voor Vos
In de finale van etappe 6 zagen we veel rensters van Jumbo-Visma hard op kop rijden. Met het afstappen van Lorena Wiebes zag de Nederlandse ploeg extra kans voor Marianne Vos in de sprint. “We hebben alle ballen op Marianne gezet vandaag. Dan is een vierde plek natuurlijk ergens jammer, maar tegelijkertijd denk ik dat we alles eruit hebben gehaald om te rijden voor de overwinning.”

Oog op de tijdrit
Morgen wordt het klimmen in de Tour de France Femmes. Met de Col d’Aspin en de Tourmalet gaat een grote stap gezet worden voor het algemeen klassement. Bij Jumbo-Visma gaan alle pijlen op Riejanne Markus. Karlijn Swinkels heeft echter ook een oog op de tijdrit van zondag in Pau. “Morgen is het vooral in dienst voor Riejanne want dat is onze klassementsrenster. De laatste dag is de tijdrit met best een mooi parcours, dus ik ga dan zeker volle bak rijden.”