Karlijn Swinkels blikt tevreden terug op hectische Tour etappe

27 juli 2022

Doel van de Jumbo-Visma wielerploeg was helder in de 4e etappe; “uit de problemen blijven..”. Logisch want op het programma stond een etappe over 5 beklimmingen, maar ook over 4 gravelstroken tussen de champagnedruiven door. Met vlijmscherpe stenen, lekke banden, valpartijen en veel stof. Direct na de finish blikt ploeggenote van gele truidrager van Marianne Vos, de Brabantse Karlijn Swinkels met een goed gevoel terug aan de microfoon van onze verslaggever ter plaatse.

Hoe is de etappe gegaan vandaag?

“Ja, ik denk supergoed. We zijn volgens mij volledig uit de problemen gebleven. We hebben wel lekke banden gehad, maar ja dat hoort er een beetje bij denk ik. Maar over het algemeen denk ik gewoon goed. Volgens mij houdt Marianne (Vos) de gele trui, dus dat is het belangrijkste denk ik. Ik denk dat we gewoon trots kunnen zijn op de teamprestatie!

Wat is je doel voor de komende week?

“Ja, ik denk dat we morgen en overmorgen in de etappe kans maken om te winnen. We gaan zeker ons best doen om nog een etappezege te pakken.

“Samenwerking maakt jullie binnen het team sterker. Dat geldt ook voor je privé sponsoren zoals ONVI?”

Zij sponsoren mij en ze zijn partner van mij, wat natuurlijk heel belangrijk is. Uiteindelijk kun je niks alleen. En dat werkt ook zo met onze ploeg. Kijk Marianne Vos, kan niet alleen winnen. Maar dankzij ONVI bijvoorbeeld kan ik trainingskampen doen waardoor ik hier op m’n beste niveau kan zijn. Dus ja, tuurlijk zijn partners heel belangrijk.

Luister hier het volledige interview met Karlijn Swinkels terug.

Karlijn Swinkels tevreden na de finish in Bar-sur-Aube. Foto: NG Media & Sports