Jumbo-Visma wordt Visma-Lease a Bike in 2024 na mislukte fusie

16 oktober 2023

In 2024 zal wielerteam Jumbo-Visma van naam veranderen en als Visma-Lease a Bike door het leven gaan, volgens berichtgeving van WielerFlits. Deze ontwikkeling komt nadat de beoogde fusie/overname met Soudal-QuickStep niet doorging. Pon Holdings, eigenaar van de leasefirma, zou een financiële injectie geven om de toekomst van het team te garanderen na het mislukken van deze deal.

Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumbo-Visma, bevestigde aan het Nieuwsblad dat het team verzekerd is van een lange termijn toekomst, maar wilde geen verdere details geven. Hoewel een woordvoerder van Jumbo-Visma de berichtgeving aanvankelijk minimaliseerde, lijkt het erop dat Pon Holdings bereid is gevonden om het team te financieren nadat teammanager Richard Plugge er niet in is geslaagd een internationale naamsponsor te vinden.

Pon, eigenaar van meerdere bekende fietsmerken waaronder Cannondale en Cervélo, de huidige fietsensponsor van het team, en auto-importeur van onder meer Volkswagen, Skoda en Audi in Nederland, heeft ingestemd met een uitgebreide sponsoring. Deze stap maakte het voor Plugge mogelijk om de fusieplannen met Soudal-QuickStep te schrappen.

Lease a Bike, al een kleine sponsor in 2023, zal waarschijnlijk de naamsponsorrol op zich nemen in 2024, nu de supermarktketen Jumbo zijn sponsoring beëindigt. Het Noorse bedrijf Visma, actief in bedrijfssoftware en IT, blijft wel als titelsponsor aan boord.

Interessant is dat door de nieuwe deal het team een kleiner budget zou hebben dan in 2023, maar de kosten hebben verlaagd door het vertrek van Primož Roglič naar Bora-Hansgrohe toe te staan. Lease a Bike benadrukt dat hun fietsleaseprogramma al door duizenden werknemers in de Benelux wordt gebruikt, voornamelijk voor e-bikes via hun uitgebreide netwerk van lokale dealers.

Recentelijk heeft Volkswagen Financial Services, een dochteronderneming van de Duitse autofabrikant Volkswagen, geïnvesteerd in de fietslease-merken van Pon, met plannen om uit te breiden naar de VS en andere markten. Deze nieuwe sponsorovereenkomsten wijzen op een spannend nieuw hoofdstuk voor het team.

Gerelateerde artikelen

SIMAC Omloop der Kempen 2022

15 mei 2022
Mannen

ZLM Omloop der Kempen Ladies 2022

14 mei 2022
Vrouwen

UCI Cyclo-Cross World Championship Fayetteville

29 januari 2022
Vrouwen