Johan Dorussen wint Dorpenomloop Ruchpen

17 maart 2024

De 48e editie van de Dorpenomloop Ruchpen is gewonnen door Johan Dorussen. In de massasprint wist de 20-jargie renner van DSM-Firmenich-PostNL DT zijn concurrenten Huub Artz en Henrik Pedersen te verslaan. Voor Dorussen is het de eerste overwinning in een UCI wedstrijd.

Voor de renners stond er in de openingswedstrijd van de Holland Cup, 181 kilometer op het programma. In de beginfase van de wedstrijd zagen we verschillende aanvalspogingen voor de vroege vlucht. Geen van alle hielden stand en pas na de tweede doorkomst werd de eerste kopgroep gevormd. Deze kopgroep bestond uit het tweetal: Huub Artz (Wanty-ReUz-Technord CT) en Halvo Dolven (Uno-X Mobility CT) uit Noorwegen. Uiteindelijk kreeg de kopgroep een voorsprong van zo’n twee minuten.

Met nog dertig kilometer te gaan werden de twee vluchters teruggepakt door het peloton. Dit peloton was zich aan het klaarmaken voor een massasprint. Zo zagen we de ploegen van TDT-Unibet, VolkerWessels en Alpecin-Deceuninck DT met flink tempo op kop rijden. In de laatste kilometer kwam Uno-X Mobility CT op kop met hun sprinttrein. De Noren reden echter zo hard dat hun sprinter al te vroeg op kop kwam. Johan Dorussen zat daardoor ideaal gepositioneerd en won de sprint. Op de tweede plaats zagen we verassend genoeg Huub Artz, die al heel de dag in de aanval had gereden. De top 5 werd compleet gemaakt door Henrik Pedersen, Davide Bomboi en Vlad Van Mechelen.

Johan Dorussen werd met zijn overwinning in Ruchpen de eerste leider in het algemeen- en jongeren klassement van de Holland Cup. Na afloop vertelde de winnaar over zijn wedstrijd: “Het was een chaotische race en erg nerveus, ondanks de weinige wind. We moesten de hele tijd scherp zijn om vooraan te blijven bij eventuele crashes of splitsingen. Uiteindelijk hebben we perfect teamwerk verricht om een goede sprinttrein neer te zetten. Met die goede voorsprong kon ik het afsluiten met een sterke sprint, dus het is voor iedereen een hele mooie teamoverwinning”

Gerelateerde artikelen

SIMAC Omloop der Kempen 2022

15 mei 2022
Mannen

ZLM Omloop der Kempen Ladies 2022

14 mei 2022
Vrouwen

UCI Cyclo-Cross World Championship Fayetteville

29 januari 2022
Vrouwen