Gladys Verhulst wint Veenendaal-Veenendaal Women 2022 vanuit de aanval

20 mei 2022

Gladys Verhulst (Le Col Wahoo) heeft de Veenendaal-Veenendaal Women gewonnen. Ze versloeg medevluchtster Karlijn Swinkels (Team Jumbo-Visma) in de sprint na een lange aanval. Achter het tweetal won Rachelle Barbieri de sprint van het overgebleven peloton.

In de eerste ronde van de wedstrijd zagen we een ontsnappingspoging van een mooie groep rensters. Onder andere Teuntje Beekhuis, Riejanne Markus (beiden Jumbo-Visma), Rachelle Barbieri (Liv Racing, die vorige week nog de ZLM Omloop der Kempen Ladies op haar naam wist te schrijven na een sterke wedstrijd over de kasseien) en Marjolein van ’t Geloof en Maike van der Duin van Le Col Wahoo. Deze groep rensters kreeg in de eerste ronde zo’n 35 seconden tot het peloton ze terugpakte.

Na de eerste passage over start-finish gingen Verhulst en Swinkels op avontuur. Zij kregen al snel de ruimte van het peloton en hun voorsprong liep op naar meer dan 2 minuten. In de tweede ronde met de Grebbeberg en de Paardenveld beklimming was het Karolina Kumiega van het Italiaanse Valcar – Travel & Service die in de achtervolging ging op de kopgroep. Zij kwam tot op anderhalve minuut van de leidsters en werd daarna weer teruggepakt door het peloton.

Halverwege de wedstrijd kregen de rensters zware regenbuien te verduren wat de wedstrijd niet makkelijker maakte. Swinkels en Verhulst zagen hun voorsprong hierom ook teruglopen tegen het einde van de wedstrijd, waar hard werd gereden door meerdere ploegen in het peloton. De twee hielden echter genoeg tijd over om samen de finale in te gaan, waardoor het aankwam op een sprint. Gladys Verhulst was hierin de sterkste en won duidelijk de sprint van Karlijn Swinkels. In het peloton zagen we Rachelle Barbieri die de sprint van het peloton wist te winnen op 42 seconden. Danique Braam van Bingoal – Chevalmeire werd daarachter vierde en oud-wereldkampioen Marianne Vos sprintte naar een vijfde plaats.