Femke Markus pakt de eerst Bollentrui in de Tour de France Femmes

24 juli 2022

Femke Markus van Team Parkhotel Valkenburg heeft vandaag de eerste bollentrui in de Tour de France Femmes gepakt. In de eerste etappe vanaf de Eifeltoren naar de Champs-Elysees was er net voor de Arc de Triomphe een mogelijkheid om te sprinten voor de bergpunten.

 

Markus, uit Amstelveen, rijdt al een goed seizoen met twee overwinningen en verschillende ereplaatsen. Terecht dus dat ze door haar ploeg Parkhotel Valkenburg is opgesteld voor de Tour de France Femmes. In de eerste etappe werd Markus 38e in de sprint die werd gewonnen door Lorena Wiebes, maar tijdens de etappe was ze vol in de aanval om de eerste bergkoningin te worden.

“Het plan was om in de ronde voor de bergsprint in de aanval te gaan. En wat was dat geweldig met het publiek hier! Ik was echt helemaal naar de kloten maar geweldig dat het is gelukt. Ik dacht, ik moet en zal deze sprint winnen en ik ben zo blij dat ik deze trui heb!”

 

Morgen in de etappe van Meaux naar Provins is er ook maar een keer een punt te verdienen voor het bergklassement. Een mogelijkheid dus voor Markus om haar trui te verdedigen. “Morgen ga ik het zeker proberen. Ik ben niet echt een super klimmer, maar ik denk met een trui om je nek, dat je altijd wel wat beter kan.”  Totaal krijgen de rensters deze Tour de France Femmes 13.140 hoogtemeters voor hun kiezen, een mooie uitdaging voor Markus om zo lang mogelijk haar bollentrui te behouden.