Femke Gerritse wordt gevolgd door een camper.

30 juli 2022

In de Tour de France Femmes is Femke Gerritse vandaag voor de 4e etappe op rij gestart in de bolletjes trui als beste klimster. De renster uit Rosmalen krijgt vandaag een zware kluif om haar trui te verdedigen met een rit over 127km en ruim 3.000 hoogtemeters verdeeld over 3 beklimmingen van 1e categorie (!!).

Aan het enthousiasme en steun zal het zeker niet liggen. Haar ouders hebben speciaal een kampeerauto (compacte camper-van) gekocht om dochter Femke nabij te kunnen volgen en aanmoedigen tijdens haar wedstrijden. Een ideale manier om door Europa te reizen rondom de wielerkoersen. Zo ook in deze Tour.

Familie Gerritse zijn overigens niet de enige ouders die hun dochter volgen tijdens deze Tour. Zo zagen we ook de ouders van de 20 jarige Ilse Pluimers uit Enter in de regio Twente. Zij reizen de voormalig Europees bij de junioren dagelijks achterna in een mooie Adria half-integraal camper.

De bergruimte van de camper, is naast wat stoelen en tafel, ook gevuld met een paar blikken verf, rollers en kwasten. Vader Frank Gerritse heeft inmiddels de bijnaam “Rembrant” gekregen van de fans en teamgenoten van Femke. Op de beklimmingen van de wedstrijden die Femke rijdt staat er dan ook bijna altijd “Go Femke” op de weg gekalkt. Alleen vandaag niet. “De gendarmerie heeft me gewaarschuwd, dat ik het er zelf af mag likken als ze me betrappen”, zegt Frank wat beteuterd.