Evy Kuijpers trots op prestaties ploeg in Tour de France Femmes

31 juli 2023

De Tour de France Femmes is afgelopen. De tijdrit van de laatste etappe werd gewonnen door Marlen Reusser. Demi Vollering behield de gele trui en won daarmee de Tour. Na de finish spraken wij Evy Kuijpers over wat haar is bijgebleven van deze Tour de France Femmes en haar doelen voor het resterende seizoen.

De tijdrit
Kuijpers werd 56e in de afsluitende tijdrit van de Tour. “Ik denk dat het nog een kwestie was van één keer alles geven. Je wilt toch ook met een goed gevoel afsluiten. Zeker na deze deze week met wat we als ploeg hebben laten zien. Dus ja, ik ben tevreden over hoe het gegaan is en de tank is nu aardig leeg.

Prestaties van de ploeg
De renster uit Lierop moest gelijk denken aan de ploeg toen het ging om wat haar bijbleef van deze Tour. “Als je kijkt naar hoe we als ploeg gekoerst hebben. We zijn elke dag gestart met een plan.” Fenix-Deceuninck won etappe 4 van deze Tour met Yara Kastelijn en had ook een aantal etappes de bergtrui met Kastelijn en Van de Velde. “Je hebt hier gewoon supersterke blokken net SD Worx, Movistar en Jumbo-Visma. We zijn uitgegaan van onze eigen kracht en elke dag ten strijde getrokken. Dat dat dan wordt beloond met een etappe-overwinning en een paar dagen bollen is alleen maar een pluspunt.

Franse sfeer
Het vele publiek langs de kant van het parcours maakte impact op Kuijpers. “De sfeer met het publiek langs de kant hier in Frankrijk is ongekend. De Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix zijn mooi, maar het is hier nog even een trapje meer qua publieke belangstelling. Zeker vandaag als je dan in je eentje mag afsluiten, dan zijn al die aanmoedigen voor jou en dat is wel super bijzonder.”

Doelen voor resterend seizoen
Voor Kuijpers en haar ploeg stond er een feestelijke afsluiting op het programma. Daarna keert ze terug naar Nederland voor een korte periode van rust. Enkele rensters van Fenix-Deceuninck rijden het WK over twee weken en er staan daarom geen wedstrijden gepland. Voor Kuijpers ligt het volgende doel in September. “De SIMAC ladies is natuurlijk een mooie wedstrijd in Nederland. We gaan dan weer kijken wat erin zit.”