De studenten gaan in Tilburg strijden om het rood-wit-blauw

16 januari 2024

Zondag 21 januari wordt door TSWV De Meet in Tilburg het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor studenten georganiseerd. In vier verschillende categorieën wordt er gestreden voor de rood-wit-blauwe trui. Daarnaast is er voor de niet-studenten een open offroad wedstrijd die ook op de mountainbike mag worden gereden.

Op de wielerbaan van TWC Pijnenburg in Tilburg wordt er door Studenten Wielervereniging De Meet na een jaar afwezigheid, het NK veldrijden voor studenten georganiseerd. Om 11:00 trappen de mannen zonder licentie af voor de strijdt om het rood-wit-blauw. Het programma gaat daarna verder met de vrouwen om 12:15, en de mannen met licentie om 13:30. Het Nederlands Studenten Kampioenschap is een officieel NK. De winnaars krijgen daarom ook de echte rood-wit-blauw trui mee naar huis.

Voor de niet-studenten organiseert De Meet het Open Tilburgs Kampioenschap. Om 15:00 mag iedereen deelnemen, die een keer een offroad wedstrijd wil rijden. In tegenstelling tot de NK-categorieën is het hier ook toegestaan om op een gravelfiets of mountainbike de wedstrijd te rijden. En, een wedstrijdlicentie is niet nodig. Lijkt het je dus leuk om je benen een keer te testen in een echte offroad wedstrijd? Meld je dan snel aan voor het Open Tilburgs Kampioenschap.

Voor meer informatie en het aanmelden: www.nskveldrijden.nl

Gerelateerde artikelen

SIMAC Omloop der Kempen 2022

15 mei 2022
Mannen

ZLM Omloop der Kempen Ladies 2022

14 mei 2022
Vrouwen

UCI Cyclo-Cross World Championship Fayetteville

29 januari 2022
Vrouwen