Coen Vermeltfoort wint SIMAC Omloop der Kempen

27 mei 2023

Coen Vermeltfoort heeft zondag 21 mei de 74e SIMAC Omloop der Kempen gewonnen. De renner van Team VolkerWessels was de beste in de massasprint in de Dorpstraat in Veldhoven. Vermeltfoort klopte Jesper Rasch en de Amerikaanse Brody Mcdonald.

Met 25 graden en een behoorlijke wind vertrokken zo’n 170 mannen vanuit Veldhoven voor de SIMAC Omloop der Kempen. Na 30 kilometer ontstond de kopgroep voor de vroege vlucht. Thuisrijder Luuk van Gestel (Tempo-Hoppenbrouwers), Olav Wallinga (Sensa Cycling Team) en Boris Romers (Willebrord Wil Vooruit) kregen al snel 45 seconden van het peloton. Binnen enkele kilometers liep de voorsprong op naar één minuut en was het drietal op weg naar de ‘bergsprint’.

De bergsprint werd gewonnen door Romers, Van Gestel werd tweede en Wallinga derde. De punten tellen mee voor het bergklassement van de Schwalbe Topcompetitie. Na de bergsprint liep de voorsprong even terug naar 35 seconden. De kopgroep draaide de motor nog wat verder open en bracht het gat weer naar 1 minuut en 10 seconden bij het oprijden van de eerste kasseienstrook. Met nog 100 kilometer wedstrijd te gaan sloot de Duitser Felix Dierking aan bij de kopgroep. Met z’n vieren ging de kopgroep de Noordlus in.

Op de Noordlus kwam ook de wind in het spel wat zorgde voor de eerste echte waaiers. Met nog 55 kilometer te gaan begonnen de kopgroep en het peloton uit elkaar te vallen. Door de wind en kasseien konden verschillende renners het tempo niet meer volgen. 10 kilometer later was de kopgroep teruggepakt door het eerste peloton en kwamen er nieuwe aanvalspogingen. Bij het binnenrijden van Veldhoven ontstond er een nieuwe kopgroep met Christoph Janssen (Team Taurus), Jeroen van Krimpen (Dutch Food Valley) en Sven Burger (WPGA – Team Noord Holland).

Kort voor het ingaan van de laatste finaleronde kwam het team van VolkerWessels op kop om de sprint van Coen Vermeltfoort voor te bereiden. Het gat naar de koplopers werd steeds kleiner en Janssen en Van Krimpen bleven met z’n tweeën over in de kopgroep. Het tweetal hield lang stand tegen het VolkerWessels maar met 2 kilometer te gaan werden ze teruggepakt. Vermeltfoort werd in een zetel naar de finish gebracht en hij won met overmacht de sprint in Veldhoven. Jesper Rasch van Abloc en Brody Mcdonald van USA U23 verdeelden verder het eremetaal. Voor Coen Vermeltfoort was het na veel deelnames de eerste keer dat hij de SIMAC Omloop der Kempen won.

Podium SIMAC Omloop der Kempen. Foto: NG Media & Sports I Bart de Goede

Gerelateerde artikelen

SIMAC Omloop der Kempen 2022

15 mei 2022
Mannen

ZLM Omloop der Kempen Ladies 2022

14 mei 2022
Vrouwen

UCI Cyclo-Cross World Championship Fayetteville

29 januari 2022
Vrouwen