Aantal deelnemers bekendgemaakt voor Olympische wegwedstrijden 2024 in Parijs

19 oktober 2023

Terwijl het wegseizoen 2023 ten einde loopt, zijn de teamgroottes voor de Olympische wegwedstrijden van Parijs 2024 bevestigd. België, Denemarken, Slovenië, Groot-Brittannië en Frankrijk hebben elk vier renners in de mannenrace, terwijl Nederland, Italië, België, Zwitserland en Groot-Brittannië hetzelfde aantal in de vrouwenrace zullen hebben.

Spanje, hoewel dichtbij, miste de maximale quotum in de mannenrace en zal, net als Nederland, Italië, Australië en de VS, drie renners sturen. Aan de kant van de vrouwenrace hebben Polen, Australië, Frankrijk, Duitsland en Canada elk drie plaatsen bemachtigd, terwijl de VS, Denemarken en Spanje elk twee renners hebben.

Interessant is dat Christophe Laporte van Frankrijk de topscorer van het seizoen is en waarschijnlijk zal uitkomen als de leider van het gastland in Parijs. De strijd was intens, met Polen die net tekortschoot in het veroveren van een extra plek voor vrouwen, ondanks een sterke eindspurt van Daria Pikulik.

De Olympische tijdritpresentaties beloven ook spanning, aangezien landen als Slovenië moeilijke beslissingen moeten nemen over hun vertegenwoordigers. Slovenië moet kiezen tussen toppers zoals Primož Roglič en Tadej Pogačar vanwege beperkte plaatsen, een scenario dat door verschillende andere landen wordt gedeeld.

Het parcours voor de races in Parijs, minder gericht op klimmen maar uitdagend qua afstand en elevatie, wordt als bijzonder onvoorspelbaar beschouwd, wat de wedstrijden nog boeiender maakt. Met individuele tijdritten die de medailletoekenningen op 27 juli 2024 starten, kijkt de wielerwereld reikhalzend uit naar het weekend van 3 en 4 augustus, wanneer de wegwedstrijden zullen plaatsvinden. Deze evenementen beloven een boeiend spektakel te worden in de wereld van het wielrennen.

Gerelateerde artikelen

SIMAC Omloop der Kempen 2022

15 mei 2022
Mannen

ZLM Omloop der Kempen Ladies 2022

14 mei 2022
Vrouwen

UCI Cyclo-Cross World Championship Fayetteville

29 januari 2022
Vrouwen