13 Kampioenen in de Tour

24 juli 2022

Dertien rensters starten zondag in de Ronde van Frankrijk voor vrouwen (Tour de France Femmes) als Nationaal kampioen van hun land.

Christina Schweinberger (Oostenrijk, Plantur-Pura), Kim de Baat (België, Plantur-Pura), Cecilie Uttrup Ludwig (Denenmarken, FDJ-Suez-Futuroscope), Mavi Garcia (Spanje, UAE Team ADQ), Audrey Cordon-Ragot (Frankrijk, Trek-Segafredo), Liane Lippert (Duitsland, DSM), Elisa Balsamo (Italië, Trek-Segafredo), Christine Majerus (Luxemburg, SD Worx), Riejanne Markus (Nederland, Jumbo-Visma), Frances Janse Van Rensburg (Zuid-Afrika, Cofidis), Eugenia Bujak (Slovenië, UAE Team ADQ) en Caroline Baur (Zwitserland,  Roland Cogeas Edelweiss Squad).

Twaalf coureurs zullen ook daadwerkelijk hun nationale tricot gaan dragen deze Tour. Want Elisa Balsamo, de Italiaanse kampioen rijdt niet in haar tricolore trui, maar als regerend Wereldkampioen natuurlijk in de regenboogtrui.

En als we het dan toch over truien hebben, de strijd in de Tour de France Femmes gaat net zoals bij de mannen om het geel voor de klassementsleider, de groene trui voor de beste sprinter, de bollentrui voor de leider van het bergklassement en de witte trui voor de beste jongere.